О мени

СВАКА ИКОНА КОЈУ СТВАРАМ ЈЕ ПОСЕБНА ЈЕР ОСЕЋАМ ДУХОВНОСТ ОНОГА КОМЕ ЈЕ ИКОНА НАМЕЊЕНА

Линије које сам као девојчица исцртавала по зидовима декиног стана најмање су личиле на жврљање; већ тада у њима се назирала вешта, талентована рука која линије уобличава у омиљене дечје мотиве цвећа и животиња. Прву изложбу слика имала сам у основној школи. Данас ме упознајете у потпуно другачијем светлу – као уметницу која изображава невидљиво.

За сваку икону сам посебно емотивно везана. Издвајам светитељку Свету Петку, а икону Покров Пресвете Богородице. Од детињства сам везана за Цркву Свете Петке у Кашевару, а Њу осећам као духовну мајку, која ме води кроз живот. Најсветлија икона коју издвајам је Покров Пресвете Богородице која се налази у Храму Светог Прокопија у Прокупљу.

У мом маленом атељеу увек се осећа мирис тамјана и чује се духовна музика. Имам свакодневне јутарње и вечерње молитве, а пре почетка изображавања иконе у тишини срца изговарам две најјаче молитве: Господе Исусе Христе, помилуј ме грешну и Богородице Дјево. Такође читам молитве и акатисте посвећене Свецу кога осликавам. То ме испуњава посебном радошћу, јер верујем да иконе имају благодатну моћ.